Tarptautinis šiuolaikinių šokių festivalis – konkursas „HAPPY with DANCE“

     Mokytoja metodininkė Edita Račinskienė

     Šių metų spalio 25 dieną Juliaus Siniaus meno mokyklos šiuolaikinio – modernaus šokio kolektyvas „Šėlsmas“ sugrįžęs iš tarptautinio festivalio „Keliaujantis festivalis“ Taline, dar visai nusiraminti nuo teigiamų emocijų neketino. Prabėgus mėnesiui kolektyvo „Šėlsmas“ šokėjai savo jėgas nusprendėme išbandyti Panevėžyje vykstančiame tarptautiniame šiuolaikinių šokių festivalyje – konkurse „HAPPY with DANCE“, contemporary dance stiliuje.

      Į konkursą vyko dvi jaunučių ir jaunių kolektyvo „Šėlsmas“ grupės. Griežti teisėjų vertinimai, stiprūs kitų kolektyvų pasirodymai šokėjų neišgąsdino, jaudulys kojos pakišti nesuspėjo, pasak šokėjų „mums taip gera buvo šokti, kad jaudulį pamiršome visai“. Džiaugiausi jų pasirodymu ir aš jų mokytoja Edita Račinskienė. Jautėmės džiugiai neveltui, po paskelbtų rezultatų šypsena iš mūsų lūpų nedingo ilgam. Kolektyvo „Šėlsmas“ mėgėjų programą besimokančios šokėjos buvo įvertintos I vietos diplomu, o jauniai – II vietos diplomu. Tad prizinės vietos mums pakėlė dar didesnį ūpą dirbti daugiau.

     Tobulėti visada yra kur, mokytis iš kitų, dalyvauti festivaliuose, konkursuose, koncertuose šokėjui neišvengiamai būtina. Tad didelis ačiū supratingiems ir pareigingiems tėveliams, kurie paremia savo vaikus finansiškai, taip pat didelis ačiū Z. Žemaičio vairuotojui Rimui Vaiškūnui už saugią  ir smagią kelionę.

                                                         

20141129_120610 10822305_886142131425888_911320007_n

 

Comments are closed.