IŠVYKA Į LIETUVOS NACIONALINĘ FILHARMONIJĄ.

Žiemišką, snieguotą gruodžio sekmadienį muzikos skyriaus mokiniai su mokytojomis išsiruošė į Lietuvos nacionalinę filharmoniją. Ten vyko edukacinė programa vaikams – atvira orkestro muzikos pamoka. Susipažįstantieji su orkestru sužinojo apie muzikos instrumentų grupes, išgirdo jų skambesį, pamatė, iš ko susidaro orkestrinė faktūra, partitūra. Drąsiausi galėjo net gi išbandyti muzikos instrumentus ir net padiriguoti orkestrui! Pasakojimus iliustravo nuostabi Ž. Bize operos ,,Karmen“ muzika.

Ši edukacija – didelė nauda mūsų mokiniams. Įgytos žinios – ne tik muzikos istorijos pamokų gyva iliustracija, bet ir didelis indėlis ugdant kultūringą, visapusiškai išsilavinusį žmogų.

Po puikaus koncerto – pamokos aplankėme teatro, muzikos ir kino muziejų. Parodoje ,,Gražina ir drakonas“ atradome stebuklingą dailininkės Gražinos Brašiškytės pasaulį, susipažinome su pieštine animacija, jos kūrimu ir procesais. Septyniose salėse išvydome senus animacinius filmus, jų veikėjus, eskizus, nupieštus ant plastikinių plėvelių. Sužinojome, jog vienam veikėjo judesiui pavaizduoti reikia nupiešti 30 piešinėlių! Taip pat daugelis prisiminėme personažus iš senųjų animacinių filmų: Tarakoną, Juodulį, Jūratę ir Kastytį, Galima, Negalima, Drakoną ir kitus.

Na o įspūdingą kelionę vainikavo Vilniaus gražuolės kalėdinės eglės aplankymas.

Comments are closed.