Jaunųjų šokėjų išvyka į Slovakiją

Ilona Vinikaitė, Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos mokytoja

Švenčionys, Švenčionys keliauja su daina,

Švenčionys, Švenčionys- mūs nuotaika gera!

Slovakams pašoksim, patrypsime linksmai,

Per Tatrus žygiuosim, nebaisūs mums kalnai!

Su šia nuotaikinga daina birželio 16 d. vakarą Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos šokėjų kolektyvai ,,Aukštaitukas“ (vadovė Jolanta Razmienė) ir ,,Erdvė“ (vadovė Renata Grigianecienė) išvyko į koncertinę – pažintinę kelionę po Slovakiją. Be vadovių, nemažą mokinių grupę lydėjo mokyklos direktorė Irena Kerulienė, Ilona Vinikaitė ir Inga Pleskevičienė.

Pirmą kelionės dieną atvykome į Aukštųjų Tatrų regioną- Bišniovo mineralinių vandenų ir baseinų parką. Čia įvairų temperatūrų ir druskingumo vanduo panaikino kelionės nuovargį, suteikė vaikams daug džiaugsmo. Vakare apsigyvenome Spiš Stara Vest miestelyje, kurį iš visų pusių supa kalnai, nuostabi gamta ir gaivus oras.

Labai turininga ir įdomi buvo antroji kelionės diena. Dideliais mediniais plaustais plaukėme Dunajeco upe Pieninų regioniniame parke. Pakeliui žavėjomės nuostabiais didingais kalnais, augmenija, slėniuose besiganančių avelių kaimenėmis. Įdomu buvo tai, kad viename upės krante yra Slovakijos, o kitame- Lenkijos teritorija.

Didžiulis įspūdis ir daugumai nauja patirtis buvo kėlimasis keltuvais į Aukštųjų Tatrų kurortinį miestelį Tatranska Lomnica. Iš čia grožėjomės antra pagal aukštį šių kalnų viršukalne Lomnickij Štit, spalvingu kalnų ežeru. Aukščiausioje mūsų pasiektoje vietoje garbingai iškėlėme Lietuvos ir Švenčionių rajono vėliavas.

Paskutinės kelionės dienos rytą aplankėme urvus – paslaptingą požeminį pasaulį. Čia gamta per tūkstantmečius sukūrė daugybę fantastiškų stalagmitų ir stalaktitų darinių, primenančių gyvūnų, angelų formas. Urvuose yra daugybė nedidelių ežeriukų. O dėl puikios akustikos čia net gi rengiami koncertai. Tad ir mums ekskursijos gidas leido padainuoti tokioje neįprastoje ir didingoje erdvėje.

Po įspūdingos ekskursijos mūsų kolektyvai ,,Aukštaitukas“ ir ,,Erdvė“ dalyvavo 45-ame, jubiliejiniame tarptautiniame festivalyje nuostabaus grožio mieste Červonyj Klaštor ir garbingai atstovavo Lietuvą bei Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklą.

Grįžtant naktį namo, nesinorėjo miegoti, autobusas buvo kupinas šurmulio, pasidalijimo įspūdžiais, dėkojimo vieni kitiems akimirkų.

Ši kelionė jauniesiems šokėjams taip pat buvo ir ištvermės, drausmingumo, atidumo ir pagarbos vieni kitiems pamoka. Mes, mokytojai, atradome vaikuose naujų savybių ir talentų, džiaugėmės, matydami spindinčias jų akis, girdėdami jų skambias dainas. O tai juk ir yra mūsų gyvenimo ir darbo prasmė!

288005710_606334637188124_3737761316141458163_n

Image 1 of 25

Comments are closed.