KELIONĖ Į STOKHOLMĄ

Spalio pabaigoje, prieš pat mokinių rudens atostogas, mūsų mokyklos šiuolaikinių šokių kolektyvai „Erdvė I“ ir „Erdvė II“ (vad. Renata Grigianecienė) išsiruošė į nuostabų jūros kruizą. Spalio 26 d. autobusu atvykome į Latvijos sostinę Ryga, kur keltu išplaukėm į Švedijos sostinę Stokholmą. Jau ne pirmą kartą kelte „Romantika“ buvo organizuojamas Lietuvos šokių kruizas. Ši kelionė buvo ne poilsinė – drauge su kitais kolektyvais mūsų šokėjai parengė beveik dviejų valandų koncertinę programą, kurią parodė kelto keleiviams.
Kelionė neužtruko. „Romantika“ Stokholmą pasiekė šeštadienį 10.30 val. Nors lauke lijo, mes praleidome nuostabią dieną. Kai kurie keliautojai Stokholmą vadina viena gražiausių Europos, gal net pasaulio, sostinių. Stokholme yra ką pamatyti – tai tikras muziejus. Mes pasivaikščiojom senamiesčio gatvėmis, aplankėm „Vazos“ muziejų.
Miestas išsidėstęs 14-oje salų, kurias jungia 57 tiltai. Gražūs pastatai, žalios erdvės ir daug vandens – tai išskiria Stokholmą iš kitų. Daug lankytinų vietų galima pasiekti tiesiog pėsčiomis.
Mieste lakas prabėgo labai greit ir jau turėjome grįžti į keltą. Sekmadienio rytą atplaukėme į Rygą ir kupini nuostabių įspūdžių, puikios nuotaikos pajudėjom Lietuvos link.

Comments are closed.