RYTŲ LIETUVOS MOKSLEIVIŲ MENŲ FESTIVALIS “RYTŲ LIETUVOS ŽIEDAS 2012”

     Spalio 12 d. M. K. Čiurlionio menų gimnazijoje šokio teatro salėje vyko jau tradiciniu tapusiu Rytų Lietuvos moksleivių menų festivalio „Rytų Lietuvos žiedas, 2012″ koncertas. Jame dalyvavo Elektrėnų, Šalčininkų, Širvintų, Švenčionių, Trakų, Ukmergės, Vilniaus, Ignalinos rajonų bei Visagino miestų mokyklų moksleivių meno kolektyvai.

     2007 m. "Siemens" arenoje Vilniuje Tautinių mažumų ir išeivijos departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės kartu su Vilniaus apskrities viršininko administracija surengė pirmąjį Rytų Lietuvos mokyklų moksleivių menų festivalį "Rytų Lietuvos žiedas“. Festivalio metu buvo pristatyta Rytų Lietuvos rajonų savivaldybių dailės ir menų mokyklų mokinių autorinių darbų paroda "Mano gimtinė". Šiame festivalyje buvo eksponuojami mūsų mokyklos dailės skyriaus mokinių darbai, šoko mokyklos vaikų dainų ir šokių kolektyvas „Aukštaitukas“ mokytoja J. Razmienė.

     2008 m. Vilniaus kongresų rūmuose vyko antrasis Rytų Lietuvos moksleivių menų festivalis „Rytų Lietuvos žiedas 2008“. Renginio metu Rytų Lietuvos švietėjams buvo iškilmingai įteiktos Tautinių mažumų ir išeivijos departamento įsteigtos Stanislovo Rapalionio premijos už Rytų Lietuvos kultūros ir švietimo sklaidą bei lietuvybės puoselėjimą. Festivalio tikslas – suartinti skirtingas Vilnijos regione gyvenančias tautines bendruomenes, taip pat paminėti Lietuvos vardo tūkstantmetį. Šias metais mūsų miestą atstovavo vaikų dainų ir šokių ansamblis „Aukštaitukas“ vadovė Jolanta Razmienė.

     Šias metai festivalyje „Rytų Lietuvos žiedas 2012“ dalyvavo geriausieji vaikų vokaliniai, instrumentiniai ir pučiamųjų instrumentų kolektyvai, dainų ir šokių ansambliai, šiuolaikinių ir liaudiškų šokių bei folkloro kolektyvai iš Vilniaus apskrities. Festivalio tikslas – propaguoti lietuvišką žodį, jo grožį, ugdyti moksleivių estetinį skonį. Savo krašto tradicijas ir kultūrinį paveldą pristatė Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos vaikų dainų ir šokių ansamblis „Aukštaitukas“ vadovė – Jolanta Razmienė.

 


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *