IŠLEISTUVĖS ŠVENČIONIŲ JULIAUS SINIAUS MENO MOKYKLOJE

Birželio antrą dieną 39-iems Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos 56 laidos moksleiviams buvo įteikti neformaliojo vaikų ugdymo programos ir meno mėgėjų programos baigimo pažymėjimai.

Mokiniai, jų artimieji ir pedagogai susirinko į Švenčionių miesto kultūros centro salę, kur liejosi romantiškos melodijos. Atsisveikindami su mokykla, muzikantai ir šokėjai surengė puikų koncertą, o dailininkų darbai buvo eksponuojami mokyklos salėje.

Baigiamajame koncerte abiturientai „truputį praskleidė uždangą“ ir parodė nedidelę savo gyvenimo ištrauką, dalelę savęs. Scenoje skambėjo gražiausi muzikos garsai, liejosi kanklių, akordeono, fortepijono ir jaunių choro atliekami kūriniai. O mūsų šokėjus ir jų mokytojos, tikrai neįmanoma buvo nepastebėti, jų neįmanoma buvo neišgirsti, jų energijos galėjome pavydėti kiekvienas.

Mokyklos direktorius Raimondas Gaidys įteikė absolventams ir padėkas už gerą mokymąsi ir aktyvią koncertinę veiklą. Jau antrus metus iš eilės tautodailininkas  ir skulptorius Juozapas Jakštas geriausiam mokyklos mokiniui įteikia savo kurtą medžio drožinį. Šiais metais vertinga dovana įteikta geriausiai mokinei, fortepijono 7 klasės mokinei Deimantei Rakštelytei. Petras Telyčėnas taip pat įteikė Deimantei Rakštelytei abonementą į Lietuvos nacionalinę filharmoniją.

Ignalinos kredito unijos, Švenčionių kasos administracijos vadovo pavaduotoja Laima Malinauskienė šešiems meno mokyklos absolventams įteikė dovanas.

Šiais metais į išleistuvių koncertą su šeima atvažiavo kompozitoriaus Juliaus Siniaus dukra Žibutė Rubaževičienė. Mokyklos direktorius padėkojo poniai Žibutei ir nuolatinę paramą dailės skyriui ir įteikė padėkos raštą už nuoširdžią paramą.

Gražus būrys talentingų mokinių šiais metais baigė meno mokyklą, todėl mes kviečiame visus norinčius groti muzikos instrumentais, dainuoti, šokti, piešti ateiti mokytis ir pažinti nuostabų menų pasaulį Juliaus Siniaus meno mokykloje. Čia jūsų laukia jauki aplinka, nauji draugai, naujos idėjos, profesionalūs mokytojai, individualus dėmesys kiekvienam, puikios galimybės išbandyti savo jėgas įvairiose meno srityse.

Nuotraukos – Edvinas Sinkevičius (skrenda bitute)

 

Comments are closed.