ATVIRLAIŠKIŲ KONKURSAS „SUSIETI ŽMONES, SUBURTI ŠALĮ”

     Vasario 8 d. Vilniaus centriniame pašte apdovanoti Lietuvos pašto organizuoto moksleivių atvirlaiškio konkurso ,,Susieti žmones, suburti šalį” nugalėtojai.
     Šis pašto rengtas edukacinis konkursas – viena iš Valstybės atkūrimo šimtmečiui ir Lietuvos pašto 100 metų jubiliejui skirtų iniciatyvų. Lietuvos paštas pakvietė šalies moksleivius jungtis prie atkurtos Lietuvos Valstybės šimtmečio minėjimo, sukuriant proginius atvirlaiškius ,,Susieti žmones, suburti šalį”.
    Atvirlaiškių konkurse dalyvavo skirtingo amžiaus vaikai iš įvairių ugdymo įstaigų, darželių, pradinių ir vidurinių mokyklų, gimnazijų, Lietuvos aklųjų ir silpnaregių ugdymo centro. Buvo sulaukta moksleivių darbų ne tik iš didžiųjų Lietuvos miestų-Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, bet ir iš Mažeikių, Trakų, Tauragės, Naujosios Akmenės, Telšių ir kt. Buvo atsiųsta beveik 1000 moksleivių sukurtų darbų. Kurtų atvirlaiškių piešimo technikų spektras taip pat platus: piešta pastelinėmis kreidelėmis, spalvotais pieštukais, tapyba guašu, akvarele, naudota grotažo technika. Dažniausiai vaikų piešiniuose pasikartojantys elementai – šarvuotas raitelis Vytis, Gedimino pilis, bei Lietuvos trispalvė.

    Moksleivių darbus vertino Valstybės atkūrimo šimtmečio programą koordinuojančios Vyriausybės kanceliarijos, Lietuvos pašto ir Vilniaus dailės akademijos atstovai bei Pašto ženklų leidybos komisijos nariai.
     Lietuvos paštas autoriams, kurių atvirlaiškių projektai geriausiai atspindėjo temas ir pasižymėjo meninio sprendimo originalumu, išleido autorių kurtų atvirlaiškių rinkinius.
     Konkurso nugalėtojais paskelbti penki moksleivių darbai. Kiekvienas iš jų atvaizduotas atvirlaiškių averse, kurių dydis 148×106 mm, 4 CMYC spalvingumu.
     Tarp šių nugalėtojų buvo ir Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos mokiniai: Miglė Čepulytė ir Bernard Smirnov, jų mokytoja Janina Dindienė. Jie buvo apdovanoti atvirukų rinkiniais ir dovanomis, organizuota ekskursija į Valstybės pažinimo centrą.
       Vilniaus centriniame pašte atidaryta šalies moksleivių kurtų atvirlaiškių paroda ,,Susieti žmones, suburti šalį”. Joje kartu su kitų miestų ir miestelių atrinktais geriausiais darbais eksponuojami Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokyklos ir Adutiškio pagrindinės mokyklos moksleivių piešiniai.
       Konkurse nugalėję piešiniai pavaizduoti specialiai Lietuvos pašto išleistų atvirlaiškių averse Valstybės švenčių metu bus nemokamai dalijami didžiuosiuose šalies paštuose.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *